Winnende teams – een spiegel

Het spiegelen van je team om te komen tot echt winnende teams?

Enkele van vele vragen die ik in mijn 1:1 gesprekken stel.

Wat je is opdracht?
Wie ben jij?
Wie is je leidinggevende?
Waarom doe je wat je doet?
Weet je welke impact je maakt op je omgeving.
Ben je echt happy?

Waarom zou ik als flexibele kracht dit soort vragen stellen?

Nou, ik geloof sterk in winnende teams binnen of tussen afdelingen. De juiste mensen op de juiste plek maar daarbij nog ten minste aangevuld dat ieder individu zich goed voelt in zijn of haar rol.  Zingeving, waardering maar ook uitgedaagd worden en een omgeving waarin hij of zij zich psychologisch veilig voelt om te zijn wie hij of zij is, en te zeggen wat hij of zij denkt. Dat zijn voorwaarden voor creëren van een echt winnend team.

De ervaring door de jaren heen en de vele individuele gesprekken bij de verschillende opdrachtgevers maken dat er bij iedere opdracht gespiegeld kan worden. Op een situatie, op een wisselwerking tussen mensen of op het gemis van veiligheid in het doen en laten binnen een team of afdeling.

Ik probeer dan ook zo veel als mogelijk naar de gedachte te leven dat je ieder plekje waar je komt (ook privé) een klein beetje beter moet achter laten.

En zo dus ook bij mijn opdrachtgevers.

Het levert mooie gesprekken op en voegt veel waarde toe binnen een tam. En voor mij: de kerst op de taart!

Op de pagina Koning zie je meer over winnende teams, samenwerken en psychologische veiligheid als rode draad van mijn aanpak.

Zelf hier vragen over of juist een andere ervaring? Graag praat ik hierover verder om te zien hoe we beide van jouw situatie kunnen leren.